»Agroeksport Raška« d. o. o.
u stečaju, Raška
na osnovu člana 132. Zakona o prinudnom poravnanju, stečaju i likvidaciji i Zaključaka Stečajnog veća Trgovinskog suda iz Kraljeva od 27. 04. 2002. godine

OGLAŠAVA

PRODAJU
IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA

PUTEM LICITACIJE

Imovina stečajnog dužnika se sastoji od:

- nove klanice sa hladnjačom sa svom opremom, kotlarnicom na ugalj, depoa za smeštaj žive stoke, prečišćivača otpadnih voda, sušare za suhomesnate i kobasičarske proizvode,

- stare klanice sa štalom za prihvat stoke, mehaničarskom radionicom, rezervoarom vode sa pumpama, upravnom zgradom, potrirnicom i radničkim restoranom.

Ukupna površina graðevinskog objekta je 6.468 m2. Kapacitet klanice je 100 junadi za jednu smenu. Kapaciteti prerade su od 7 do 9 tona za jednu smenu suhomesnatih i kobasičarskih proizvoda.

Rashladni kapaciteti se sastoje od:
- tunela za zamrzavanje režima do – 40oC, površine 30 m2,
- dve komore za smrznutu robu, režima do -20oC, površine 250 m2.
- tri komore za smrznuitu robu režima do -18oC, površine 720 m2,
- tri komore za hlaðenje mesa režima 0d 0 do +4oC, površine 198 m2,
- komore za iznutricu i izolaciju sumnjivog mesa režima od 0 do +5oC, površine 70 m2.

Navedena imovina prodaje se kao jedna tehnološka celina i locirana je na katasterskoj parceli 4273 u Vlasovu sa površinom od 43.129 m2, ograðena pletenom žicom.
Imovina se prodaje po principu viðeno – kupljeno, po početnoj ceni za celokupnu imovinu u iznosu od 128.689.824,00 dinara.
Pravo učešća na licitaciji imaju sva pravna i fizička lica koja pre početka licitacije uplate 5% od početne cene na ime depozita.
Porez na promet snosi kupac.
Razgledanje imovine se može vršiti svakim radnim danom od 8 do 14 časova.
Kontakt telefoni su: 036/732-099 i 064/128-32-61.
Licitacija će biti održana 31. 05. 2002. godine sa početkom u 11 časova, u prostorijama Upravne zgrade stečajnog dužnika.
Rok plaćanja je 30 dana od dana izbora najpovoljijeg kupca – ponuðača.

Stečajni upravnik
Ivan Joković

[Ponedeljak, 13. maj 2002.]

 

 

Završene osme »Raške duhovne svečanosti«

Maestralnim nastupom Bore Dugića u preobraženjskoj večeri, koji je paletom svojih frula (uz klavirsku asistenciju Zorana Živkovića i vokalne bisere Eržebet Stojić Jelisavete i Sonje Perišić) podigao na noge publiku (koja je i posle gotovo dvočasovnog nastupa i dva bisa tražila »još« u punoj sali Doma kulture) - »Raške duhovne svečanosti« su na najbolji mogući način privele kraju svoje osmo izdanje.

Slično je bilo i prethodne večeri kada su, najpre, u okviru programa »mala škola retorike« govorili prof. dr Obrad Stanojević, Predrag R. Dragić Kijuk i besednik Oliver Injac, a potom, na platou ispred Doma kulture grupa »Hazari« predstavila novu balkansku muziku. U večeri koja je prethodila ovoj predstavljena je knjiga Milisava Saviča »Prolaze li vozovi Ibarskom dolinom« (izabrane priče u izdanju Centra za kulturu »Gradac«) o kojoj je govorio Jovan Delić, koji je predstavio i književni opus Jovana Radulovića, posle čega je viðen »Profesionalac« Dušana Kovačevića u izvoðenju »Ateljea 036« iz Raške.

Centralno veće manifestacije zbilo se u četvrtak kada je, uz malu - pripremnu - izložbu (sedam slika većeg i srednjeg formata) Milorada Bate Mihailovića, ovom slavnom slikaru uručeno priznanje »Stefan Prvovenčani«. U muzičkom delu večeri nastupili su prvak beogradske Opere, Oliver Njego i profesor Nikola Rackov koji su, takode, izmamili nekoliko biseva.

Ostalo je još da do kraja meseca u galeriji Centra za kulturu »Gradac«, jednog od organizatora ove manifestacije, ovdašnja publika pogleda izložbu crteža Cvetka Lainovića, koja je tokom ove manifestacije bila postavljena u kafe-galeriji hotela »Grand« na Kopaoniku. Time je ova manifestacija (uz pesničko poselo koje su priredili D. Erić, I. Rebronja i B. Milanović i muziciranje Smiljke Isaković na čembalu) pokazala svoju otvorenost i za publiku izvan gradića na obalama Ibra i Raške. U prvom pokušaju (pesnik Dobrica Erić gostovao je i u Brvenici, selu nadomak Raške) to se pokazalo kao veoma dobro.

Osim ponuðenog programa (dvadesetak različitih programskih sadržaja - muzičkih, književnih, likovnih, pozorišnih, naučnih...) koji je svojim kvalitetom plenio, osnovni ton ovogodišnjem izdanju dala je publika. Ona je iz dana u dan (od 13. do 19. avgusta) punila salu i plato ispred Doma kulture i na pravi način potvrdila nameru organizatora da, zarad jeftinog provoda, ne povlaðuje ukusu masovne (ne)kulture, kojoj smo inače izloženi.

[Ponedeljak, 20. avgust 2001.]

 

 

Uručeno priznanje Bati Mihailoviću

U četvrtak, 16. avgusta na sredokraći 8. »Raških duhovnih svečanosti« upriličen je najsvečaniji trenutak manifestacije - slikaru Miloradu Bati Mihailoviću uručeno je priznanje »Stefan Prvovenčani«. U ime organizatora priznanje (medalju i povelju) uručio je prvi dostojanstvenik »Raških duhovnih svečanosti«, prošlogodišnji laureat, kompozitor Svetislav Božić.

Ovom činu predhodilo je otvaranje pripremne izložbe slika Bate Mihailovića u galeriji Centra za kulturu »Gradac«, a u finalu večeri, izazivajući iskreno zadovoljstvo publike u punoj sali Doma kulture, nastupili su prvak Beogrdske opere, bariton Oliver Njego i profesor Nikola Rackov interpretirajući poznate operske arije, ali i popularne melodije, stare gradske pesme, ruske romanse.

O kvalitetu programa koji je trajao više od jednoga časa najbolje svedoče bisevi na koje su pozvani Oliver Njego i Nikola Rackov.

[Četvrtak, 16. avgust 2001.]

 

 

Drugi dan Raških duhovnih svečanosti

U drugom danu ovogodišnjeg trajanja, Raške duhovne svečanosti odvijale su se na tri lokacije.

U sali Doma kulture u Raški predstavio se Žarko Veljović, kompozitor iz Novog Pazara kome je Centar za kulturu »Gradac« iz Raške objavio tri notna albuma - Volšebna gitara (In Terra Rascia), Trio gitara i Arija i Valcer za fagot (vijolončelo) i gitaru...

Kompozicije iz ovih albuma svirali su: Gabrijela Koso, fagot; Nikola Krčmar, gitara; Dejan Milović, gitara, dok je o ovim izdanjima govorio Jovica Milošević, profesor gitare i fagota iz Smedereva.

Nakon ovog programa publici je u punoj sali Doma kulture predstavljena zvanična internet prezentacija opštine Raška, sajt koji ste upravo posetili (www.raska.org.yu). Ovu prezentaciju uradio je tim Agencije »Logos« iz Raške.

Na Kopaoniku, u kafe galeriji hotela »Grand« otvorena je izložba crteža Cvetka Lainovića koju je otvorio Tiodor Rosić, umetnički direktor manifestacije. Usledio je zatim program koji su ispunili pisci Dobrica Erić, Ismet Rebronja i Bratislav Milanović i čembalistkinja Smiljka Isaković.

Pesnik Dobrica Erić je u predvečernjim časovima održao književno veče u Brvenici, selu čije kulturno-umetničko društvo upravo slavi četvrt veka postojanja. Naš poznati pesnik izazvao je veliko interesovanje meštana i dece iz Brvenice koji su mu »pomogli« recitujući njihove, ali i svoje stihove.

[Utorak, 14. avgust 2001.]

 

 

Telegram predsednika Koštunice organizatorima Raških duhovnih svečanosti

U nemogućnosti da lično prisustvuje otvaranju Osmih Raških duhovnih svečanosti predsednik SRJ Vojislav Koštunica uputio je organizatorima R.D.S. telegram sledeće sadržine:

Dragi prijatelji,

Kako nisam u mogućnosti da prisustvujem otvaranju Raških duhovnih svečanosti, manifestacije koju smatram veoma važnom za očuvanje srpske kulturne ukorenjenosti, želeo bih da Vas, makar ovim putem, pozdravim i poželim uspešan i plodonosan rad. Želim vam razume se, i da uživate u upoznavanju sa uistinu prvorazrednim ostvarenjima našeg umetničkog stvaralaštva.

Miloradu Mihailoviću od srca čestitam priznanje »Stefan Prvovenčani«, uveren da je njegovo stvaralaštvo izvorno, bogato i slojevito, koliko i freske u Petrovoj crkvi u Rasu, jednom od najstarijih i najzagonetnijih, ali i najdragocenijih naših spomenika.

[Utorak, 14. avgust 2001.]

 

 

Svečano otvorene 8. Raške duhovne svečanosti

Na prepunom platou Doma kulture u Raški, predsednik SO Raška, dr Bojan Milovanovic svečano je otvorio 8. Raške duhovne svečanosti, uz zvuke svečane pesme ove manifestacije »Raški uranak« koju je na stihove Tiodora Rosića napisao kompozitor Svetislav Božić, inače prošlogodišnji dobitnik priznanja »Stefan Prvovenčani« koja se dodeljuje na ovoj manifestaciji.

U programu su učestvovali pesnici Dobrica Erić, Ismet Rebronja i Bratislav Milanović, kao i izvorna pevačka grupa »Metohija« koja je izmamila aplauze na otvorenoj sceni.

U drugom delu programa Smiljka Isaković je održala koncert muzike pisane za čembalo.

Uz odličan program i odziv publike ovogodišnje »Raške duhovne svečanosti« najavljuju jedno od svojih najboljih izdanja.

[Ponedeljak, 13. avgust 2001.]

 

 

Milorad Bata Mihailović dobitnik priznanja »Stefan Prvovenčani«

Jednoglasnom odlukom veća za dodelu kojim je predsedavao književnik Tiodor Rosić, priznanje »Stefan Prvovenčani« za 2001. pripalo je našem poznatom slikaru Miloradu Bati Mihailoviću, koji živi i radi u Parizu. Priznanje se inače dodeljuje pojedincima koji su svojom delatnošću doprineli afirmaciji srpske kulture i njenih vrednosti.

Priznanje se sastoji od medalje na kojoj je izliven lik prvog srpskog kralja Stefana Prvovencanog, povelje i novcanog iznosa.

Priznanje Bati Mihilovicu urucice prošlogodišnji dobitnik kompozitor Svetislav Božic na Osmim raškim duhovnim svecanostima, 16. avgusta 2001. godine.

[Subota, 11. avgust 2001.]

 

 

Sredstvima donatora do kvalitetnijeg vodosnabdevanja i boljeg grejanja škola

Posle višemesečnih aktivnosti na formiranju potrebne tehničke i druge dokumentacije, zaključivanjem ugovora sa Agencijom za rekonstrukciju zemlje, počele su aktivnosti na realizaciji projekta »Gradovi za demokratiju« i »Škola za demokratiju«, koji se finansiraju iz donatorskih sredstava Evropske unije.

U okviru projekta »Gradovi za demokratiju« obezbeðena su sredstva u iznosu od 86.000 DM za servisiranje i kompletiranje fabrike vode u Beocima, čime će se kvalitetno i trajno rešiti pitanje vodosnabdevanja graðana opštine Raška ovdom za piće.

U okviru projekta »Škola za demokratiju« obezbeðena su sredstva u iznosu od oko 90.000 DM. Ovim sredstvima biće potpuno rekonstruisano dotrajalo postrojenje za grejanje u OŠ »Raška« i delimično postrojenje za grejanje u OŠ »Josif Pančić« u Baljevcu.

Prema planu aktivnosti na realizaciji navedenih projekata očekuje se da će radovi biti okončani do kraja septembra ove godine.

Nosilac realizacije oba projekta je Skupština opštine Raška.

[Subota, 11. avgust 2001.]

 

 

 
Optimizovano za 1024x768


| [Naslovna strana] | [Istorija] | [Raška danas] | [Privreda] | [Poljoprivreda] | [Trgovina] | [Turizam] | [Saobraćaj] | [Društvene delatnosti] | [Kultura] | [R. D. S.] | [Sport] | [Mediji] | [Politička organizovanost] [Arhiva] [Galerija]|

Copyright © 2001 Opština Raška. Sva prava zadržana. Design: LOGOS Raška.
office@raska.org.yu | webmaster@raska.org.yu | info@raska.org.yu